Bijscholing

Wij werken graag samen met u en uw team aan beter Montessori onderwijs in Nederland. We gaan daarbij een stap verder dan het reguliere Montessori onderwijs. Er valt namelijk veel meer te halen uit de bestaande materialen in de klas dan u wellicht zou denken.
We laten u graag zien wat en vooral: hoe. Daarbij bieden wij concrete hulpmiddelen aan die u de volgende dag direct in de praktijk al kunt toepassen. Dus geen theorie, maar vooral: zelf ervaren!

 

Wij bieden 2 studiedagen en 2 studiemiddagen aan en 1 avond voor ouders en team.

 • Studiedag 'Lessen bij de botanische mapjes'
  Heeft u ook botanische mapjes in de klas, maar weet u niet zo goed hoe ze te gebruiken? Wij laten u in één dag zien en beleven wat u allemaal nog meer met deze mapjes kunt doen. U krijgt bovendien aanvullend materiaal mee.
 • Studiedag 'Verhalen achter de taalsymbolen'
  Weet u waarom het symbool van een voegwoord een roze balkje is? En waarom het voornaamwoord net iets hoger is dan het zelfstandig naamwoord? Wij vertellen u de verhalen én geven ideeën voor het werken met de woordsoorten. Na deze dag heeft u nieuwe inzichten en kunt u het materiaal nog beeldender gebruiken voor de kinderen. Zij zullen het symbool van het voornaamwoord nooit meer vergeten!
 • Studiemiddag 'Dyslexie in de Montessori klas
  Erica heeft reeds (maart 2015) haar onderzoek rondom dyslexie in de Montessori klas afgerond tijdens haar Internationale studie voor Montessori and Special Needs in London. Erica deelt graag haar bevindingen met collega's zodat iedereen weet hoe we kinderen met dyslexie binnen het Montessori onderwijs beter kunnen begeleiden en ze het plezier in lezen bij kunnen brengen. 
 • Studiemiddag voor management/team 'Ouderparticipatie'
  Hoe fijn zou het zijn als ouders beter begrijpen wat u doet in de klas? Wij vertellen u in één middag hoe u de ouderparticipatie binnen uw school kunt verbeteren.
 • Ouderavonden voor ouders én team: 'Ouderparticipatie binnen Montessorionderwijs'
  Wilt u de ouders van Montessorileerlingen ook meer betrekken? Wie bieden 2 ouderavonden voor ouders en team. Tijdens de eerste avond gaan we in op de Montessorivisie en maken we dit beeldend voor ouders. Tijdens de tweede avond vertellen we aan de hand van concrete voorbeelden wat je zelf thuis kunt doen. Boodschap: ouders hoeven niet bang te zijn om 'in het vaarwater' van docenten te zitten. We kunnen elkaar juist versterken!

Wilt u:

 • Uw team bijscholen met effectieve studiedagen?
 • Allen neuzen in één dag weer dezelfde kant op?
 • Meer halen uit de  Montessorimaterialen?
 • Ouders meer betrekken bij de Montessorimethodiek?

Dan zijn onze studiedagen wellicht interessant voor u. 


Voor meer informatie; tarieven en beschikbaarheid kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. 
Wilt u een Montessori studiedag/ studiemiddag op maat, ook hiervoor kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. 

 

  

 

Samen - werken met Montessori