Erica Geers

Erica haalde in 2004 haar Montessori en haar Pabo diploma aan de HRO, waarna ze ging werken als middenbouw leerkracht op de Openbare Montessorischool Jan Vermeer in Delft.
Tijdens haar werkzaamheden op de Jan Vermeer bleef ze doorstuderen. Dit omdat ze vond dat ze te weinig kennis had om de kinderen die leerproblemen hadden te helpen. Ze studeerde aan het Seminarium voor Orthopedagogiek en haalde na 2 jaar haar Master SEN (Remedial Teaching), waarbij ze zichzelf specialiseerde in kinderen met leerproblemen, zowel aanvankelijk als voortgezet. Omdat vooral het lezen en daarbij dyslexie haar interesse wekte, deed ze de cursus FIK2 aan de InHolland Academy, waarmee zij de tools in handen kreeg om dyslexie te constateren en te behandelen.

Daarnaast kreeg zij in haar klas een jongen met Downsyndroom, waarvan zij en al haar leerlingen leerden hoe om te gaan met deze kinderen en ze te behandelen als ieder ander. Haar liefde voor kinderen met Down was hiermee geboren.
Na 5 jaar voor de klas te hebben gestaan, zette zij een volgende stap in de Montessori wereld en ging zij naar Bergamo in Italië om daar de Internationale Montessori Opleiding van de AMI (Association Montessori International) te gaan volgen. Na een vol jaar waarin elke dag in het teken stond van Montessori, had ze het felbegeerde AMI-diploma op zak en mag zij zichzelf vanaf 2010 AMI directress noemen. Haar nieuw opgedane kennis gebruikte ze als leerkracht en directeur van de Internationale Montessorischool in St. Andrews Schotland. In 2011 richtte ze samen met 2 andere collega’s ‘Casa’ op, de eerste tweetalige Montessorischool die de principes van de AMI volgt.  Ook tijdens haar werk op Casa volgt ze verschillende cursussen en opleidingen om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen onderwijs. Maar ook binnen het functioneren van het kinderbrein, zoals de cursus dysfatische ontwikkeling, het stimuleren van het denkvermogen en sociaal – emotioneel leren.

In maart 2015 heeft zij haar studie Montessori Education for Special Needs afgerond met een scriptie over dyslexie in de Montessori elementary.

Casa draait op volle toeren en daarom is het tijd voor een nieuwe uitdaging: haar AMI kennis delen met Montessori leerkrachten in Nederland en haar Master SEN kennis toepassen op kinderen die dat extra steuntje nodig hebben. En niet te vergeten kinderen met het Downsyndroom begeleiden op wat voor manier dan ook.

Voor meer informatie kun je haar LinkedIn profiel bekijken. Of volg haar via Twitter: @ecdmgeers.

Publicaties:
- 'Citizen of the world?' in het AMI e-bulletin, oktober 2011
- 'Menno is gewoon Menno' in 'De droom van down' (een uitgave van de VIM, Vereniging voor Integratie van kinderen met het syndroom van Down), oktober 2008Samen - werken met Montessori